just adjusted valves wont stay runninig

General maintenance information area.
cmac50rider
Hang Around
Posts: 5
Joined: January 22nd, 2013, 7:42 pm

just adjusted valves wont stay runninig

Postby cmac50rider » January 25th, 2013, 9:00 pm

just adjusted my valve on 06 c50 everyone write ups help now it starts but wont stay running unless giving throttel please any ideas

Y B Normal
Hang Around
Posts: 1
Joined: November 12th, 2011, 8:43 pm

Re: just adjusted valves wont stay runninig

Postby Y B Normal » January 26th, 2013, 10:00 am

Check the vacuum lines on the throttle body. If they are criss-crossed you won't be able to maintain idle. My 06 did the same thing.

Good luck!

cmac50rider
Hang Around
Posts: 5
Joined: January 22nd, 2013, 7:42 pm

Re: just adjusted valves wont stay runninig

Postby cmac50rider » January 27th, 2013, 10:41 am

never took off fuel injection system thinking i may have hit adjustment on fuel injection if i give it a little throttle is sounds good
how do i readjust

User avatar
mechbart
VOL Original
Posts: 232
Joined: March 11th, 2008, 5:35 pm
Location: Southern Indiana

Re: just adjusted valves wont stay runninig

Postby mechbart » January 27th, 2013, 10:55 am

Recheck your adjustment. May be to tight.

cmac50rider
Hang Around
Posts: 5
Joined: January 22nd, 2013, 7:42 pm

Re: just adjusted valves wont stay runninig

Postby cmac50rider » January 27th, 2013, 4:26 pm

thank you was going to go back in next weekend it has sewing machine sound may have intake wrong

User avatar
mechbart
VOL Original
Posts: 232
Joined: March 11th, 2008, 5:35 pm
Location: Southern Indiana

Re: just adjusted valves wont stay runninig

Postby mechbart » January 28th, 2013, 1:54 pm

cmac50rider wrote:thank you was going to go back in next weekend it has sewing machine sound may have intake wrong


That sound is normal. May have them too loose.

htlong
Hang Around
Posts: 11
Joined: February 2nd, 2013, 9:32 am

Re: just adjusted valves wont stay runninig

Postby htlong » September 14th, 2013, 6:28 am

cmac50rider wrote:just adjusted my valve on 06 c50 everyone write ups help now it starts but wont stay running unless giving throttel please any ideas


I had the same problem and it was the throttle body manifold gasket
does it idle ok till it gets warm? if so spray wd 40 around the manifold while cold and if it starts to stall look at replacing or reinstalling the gasket
it worked for me,......but I have been known to be wrong before!!!!


Return to “Maintenance”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests